تعریف
پروانه بهره برداری، سندی است که قبل از شروع کار به واحدهای صنعتی تاسیس شده داده میشود. توجه کنید که جهت اخذ پروانه بهره برداری حتماً باید واحد موردنظر تاسیس شده باشد یعنی کلیه امور لازم اعم از نصب ماشین آلات خط تولید، استخدام نیروی انسانی و تولید آزمایشی صورت گرفته باشند اما چنانچه فقط بخشی از واحد آماده بهره برداری باشد میتوان برای بخش آماده، پروانه بهره برداری اخذ کرد.
منظور از تولید آزمایشی، تولید انبوه محصول موردنظر در یک دوره زمانی محدود و معین است. داشتن یا نداشتن جواز تاسیس، تاثیری بر روند دریافت پروانه بهره برداری ندارد.
هدف از صدور پروانه بهره برداری، تعیین نوع و ظرفیت تولید محصول در یک واحد صنعتی مشخص است. ظرفیت تولید سالیانه واحدهای صنعتی با توجه به ماشین آلات خط تولید، برای سه شیفت کاری و پنج هزار ساعت محاسبه میشود. اگر واحد قصد تولید یک کالای جدید یا افزایش ظرفیت تولید را داشته باشد باید یک پروانه جدید دریافت کند.
پروانه بهره برداری از زمان صدور تا وقتی که واحد صنعتی قادر به پرداخت قبوض، ارائه لیست بیمه و ثبت آمار تولید در سامانه آمار صنعت باشد؛ اعتبار دارد.
شایان ذکر است که برای واحدهای صنعتی واقع در شعاع کمتر از ۱۲۰ کیلومتری شهر تهران و شعاع کمتر از ۵۰ کیلومتری شهر اصفهان پروانه بهره برداری صادر نمیشود. همچنین اخذ پروانه بهره برداری در تمام شهرها مشروط به رعایت استانداردهای محیط زیست است.
مدارک مورد نیاز
- تکمیل فرم تقاضا در سامانه بهین یاب
- تصویر کپی کارت ملی مدیر عامل
- تصویر کلیه مدارک شرکت جهت اشخاص حقوقی
- کپی آگهی تغییرات شرکت در مورد شخصیت های حقوقی ( در صورت وجود )
- اسناد مالکیت زمین محل استقرار یا اجاره نامه و اقرار نامه رسمی برای محل های استیجاری
- اعتبار جوازتاسیس
- تصویر پایان کار ساختمانی
- کپی از قرارداد خرید امتیازهای آب و برق
- اصل و فتوکپی فاکتور خرید ماشین آلات
- فاکتور خرید مواد اولیه
- فاکتور خرید و اجرای سوله
- ارائه اطلاعات پرسنل کارخانه از طریق فایل EXCEL
- ارائه پاسخ استعلام های مربوطه
- رسید پرداخت هزینه صدور پروانه بهره برداری
- رسید پرداخت هزینه تمبر بانکی
روند کلی
- ثبت نام در سامانه بهین یاب
- ثبت تقاضا و اطلاعات و تکمیل پرسشنامه در سامانه بهین یاب
- بررسی تقاضای متقاضی توسط سازمان
- بازدید کارشناس مربوطه از واحد تولیدی (در این مرحله ، چنانچه تقاضا مورد موافقت قرار گیرد،کارشناس مربوطه از واحد تولیدی بازدید به عمل آورده و نسبت به ظرفیت سنجی و تطبیق آن با طرح اولیه و آیین نامه های مربوطه اقدام به عمل می آورد).
- استعلام از سازمان های ذیربط
- صدور پروانه بهره برداری
سوالات متداول
در تهران اعتبار پروانه بهره برداری به مدت یک سال است، بعد از این مدت از طرف وزارت صنعت بازرس هایی به واحد شما فرستاده می شود، در صورتی که واحد شما همچنان فعالیت داشته باشد، پروانه بهره برداری به اعتبار 3 سال به شما تعلق می گیرد، اما موضوع به همین جا ختم نمی شود.
بعد از این مدت 3 ساله باز هم بازرس هایی از واحد صنعتی شما دیدن می کنند و در صورتی که باز هم فعالیت شما را تائید کنند، پروانه بهره برداری با اعتبار 5 سال به شما داده می شود و بعد از این مدت اگر همچنا فعالیت داشته باشید، پروانده بهره برداری شما به صورت مادام العمر تمدید می شود.
فهرست مطالب